Sastojci:
3 jajeta
160 g šećera
1 vanil-šećer
1 puding od vanile
1 limun
200 ml kiselog mleka
200 ml ulja
260 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
pola kesica crvene kolačarske boje
100 g čokolade
šećer u prahu (za posipanje)
ISPROBAJTE I… Kiki kolač
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodati kiselo mleko, ulje i narendanu koru limuna. Postepeno dodavati puding i brašno pomešano s praškom za pecivo uz neprestano mešanje kašikom.
3. Od dobijene smese odvojiti oko 400 ml, pa dodati pola kesice crvene boje i dobro promešati.
4. Smesu sipati u pleh i peći oko 15 minuta na 180°C. Pečeno testo ostaviti da se ohladi, a zatim modlom u obliku srca vaditi oblike.
5. U silikonski kalup sipati malo preostale smese. Poređati srca naopačke jedno do drugog, te preliti preostalom smesom.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Pečeni kolač preliti otopljenom čokoladom, a zatim ostaviti da se ohladi i stegne.
7. Nakon toga, pažljivo ga odvojiti od ivica kalupa i preokrenuti na tacnu.
8. Kolač odozgo posuti šećerom u prahu.
Recept Milene Stojmenović iz Bora
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net