Sastojci:
Za koru:
* 4 jajeta
* 8 kašika šećera
* 8 kašika brašna
* 4 kašike hladne vode
* 1 kašičica praška za pecivo
* 50 g rendane čokolade
Za fil:
* 2 dl slatke pavlake
* 150 g krem sira
* 100 g šećera
* 100 g malina
* 100 g kupina
* nekoliko malina
* nekoliko kupina
Ostalo:
* 50 g bele čokolade
*1 kašika ulja
* voće za dekoraciju
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kora:
1. Sjediniti jaja i šećer, i sastojke mutiti mikserom uz postepeno dodavanje vode, kašiku po kašiku. 2. U umućenu smesu umešati brašno predhodno povezano s praškom za pecivo. Zatim dodati rendanu čokoladu i sve varjačom lagano izmešati da se sastojci povežu.
3. Pripremljenu smesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje i staviti da se kora peče na 180°C oko 30 minuta. Koru ostaviti da se dobro ohladi pa je poprečno preseći na tri dela.
Fil:
1. Umutiti slatku pavlaku i šećer pa dodati krem sir.
2. Maline propasirati štapnim mikserom u kašu. Isti postupak ponoviti i sa kupinama.
3. Umućenu slatku pavlaku podeliti na dva dela. U jedan deo umešati kašu od malina, u drugi kašu od kupuina.
4. Filove od malina i kupina sipati u dva odvojena poslastičarska džaka.
Finalni postupak:
1. Na tacnu staviti prvu koru pa naizmenično istiskivati krugove od malina fila i kupina fila. Na nekoliko mesta položiti sveže kupine i maline.
2. Preko toga položiti drugu koru i ponoviti isti postupak. Tortu završiti trećom korom. Preostalim filom od kupina premazati tortu unaokolo.
3. Belu čokoladu otopiti na laganoj vatri zajedno sa kašikom ulja, pa dobijenom glazurom išarati po gornjoj kori. Tortu ukrasiti po želji voćem.
Recept Jasminke Gavrilović iz Novog Sada
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net