Sastojci:
100 g masti
1 jaje
100 g šećera
1/2 kesice praška za pecivo
300 g brašna
malo mleka
Za fil:
5 dl mleka
200 g šećera + 2 kašike
1 jaje
3 kašike brašna
1 vanil-šećer
150 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade
malo mleka
1 kašika margarina
2 kašike šećera
Priprema:
Kore:
1. Umutiti mast sa šećerom i jajetom, pa dodati malo mleka i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Na poleđini pleha, peći dve kore na 200ºC.
Fil:
1. Umutiti jaje sa brašnom i mlekom, pa ukuvati u ključalo mleko sa šećerom. Zatim umešati margarin.
2. Dok je fil još vruć, preliti prvu koru, preklopiti drugom korom i preliti otopljenom čokoladom sa šećerom, margarinom i mlekom.
Recept Dragane Skular iz Jaše Tomića