SASTOJCI
Za crne kore:
- 12 jaja
- 16 kašika šećera
- 2 kašika kakaoa
- 3 kašike griza
- 2 kašika brašna
Za belu koru:
- 6 belanaca
- 15 kašika šećera
- 1 kašika griza
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 375 g ”dijavit” margarina
- 250 g šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 6 kesica šlaga
PRIPREMA
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca i šećer. Dodati kakao, griz i brašno. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg te dodati u žumanca i lagano promešati varjačom. U plehu obloženom papirom ispeći 2 kore na 200 °C.
2. Umutiti belanca, šećer i kašiku sirćeta. Zatim dodati griz i dobro promešati. Koru peći na 200 °C.
3. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, dodati žumanca prethodno skuvana na pari i otopljenu čokoladu.
4. Umutiti 4 šlaga prema uputstvu sa kesice i dodati u fil. 5. Torta se filuje sledećim redosledom: crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora.
6. Na kraju umutiti 2 šlaga i dekorisati tortu. SVE INFORMACIJE NA www.posaljirecept.rs OSVOJITE DINARA ZA SVAKI OBJAVLJENI RECEPT! Torta je veoma ukusna, a jednostavna za pripremu. Prijatno!
Recept Vesne Živković iz Zemuna