Sastojci:
1/2 čaše (od jogurta) mleka
1 kockica svežeg kvasaca
2 kašičice šećera
800 g brašna
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
3 jajeta
2 kašičice soli
250 g margarina
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa jajima, jogurtom i uljem. Zatim dodati so i nadošli kvasac.
3. Zamsiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
4. Podeliti testo na 10 loptica, svaku razvući ukrug i premazati omekšalim margarinom.
5. Poslagati ih jednu preko druge (poslednji krug ne premazivati), pa razvući jedan veliki krug što tanje.
6. Razvijeni krug podeliti na 32 trougla, te svaki puniti po želji džemom, kremom ili nekim drugim filom.
7. Kroasane poređati u plehove obložene pek-papirom i ostaviti ih tako da odstoje oko 2 sata da nadođu.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok ne porumene.
9. Po želji slatke kroasane posuti šećerom u prahu.
Recept Jelene Mladenović iz Blaca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net