Sastojci:
600 g brašna
1 kockica kvasca
1 kašika šećera
1,5 dl mleka
malo soli
2 jajeta
sok od 2 isceđene pomorandže
malo rendane kore od pomorandže
1 kesica vanil-šećera
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje
ISPROBAJTE I… Cvetne krofne
Priprema:
1. U mlakom mleku razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. U drugom dubljem sudu prosejati brašno, pa dodati nadošli kvasac, so, jaja, vanil-šećer, isceđeni sok od pomorendže i malo rendane kore.
3. Zamesiti testo i ostaviti ga da se udvostuči.
4. Nadošlo testo premesiti i razviti oklagijom, pa čašom ili modlom vaditi krugove.
5. Krofne pržiti u dubokom vrelom ulju, da porumene sa obe strane.
6. Gotove krofne posuti šećerom u prahu.
Ovako pripremljene krofne imaju osvežavajući ukus i predivno se slažu sa džemom i kafom.
Recept Adilje Hodža iz Subotice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net