SASTOJCI:
Za kore
- 16 belanaca
- 32 kašike šećera
- 16 kašika prezli
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 16 žumanaca
- 200 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,5 l mleka
- 2 margarina
- 200 g lešnika
- 200 g čokolade
- 200 g šlaga
- 2 dl vode
- 200g mleka u prahu
PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca, dodati šećer, prezle i prašak za pecivo. Od dobijene smese ispeći 4 kore u okruglom plehu obloženom papirom.
2. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati puding i brašno pa skuvati u mleku.
3. U prohlađen fil umutiti margarin. Fil podeliti na dva dela.
4. U jedan deo dodati pečen mleveni lešnik (žuti fil), a u drugi istopljenu čokoladu (braon fil).
5. Posebno umutiti šlag sa vodom i dodati mleko u prahu (beli fil).
6. Torta se filuje sledećim redosledom: kora I, žuti fil, braon fil, beli fil, kora II.
7. Preostale 2 kore preseći tako da jedan deo bude veći od polovine cele kore.
8. Na koru II naneti beli fil, staviti veću polovinu kore i filovati sledećim redosledom: žuti fil, braon fil, beli fil, veća polovina kore.
9. Premazati koru belim filom i staviti manju koru i filovati sledećim redosledom: žuti fil, braon fil, beli fil, manja polovina kore.
10. Gotovu tortu premazati šlagom i dekorisati po želji.
Recept Andrijane Marković iz Nabrđa