Sastojci:
300 g čokolade
250 g margarina
4 jajeta
100 g šeæera
120 g brašna
ISPROBAJTE I… Kuglof od čokolade
Priprema:
1. Na pari otopiti margarin sa čokoladom.
2. Belanca umutiti sa šeæerom u čvrst šam. Potom dodavati jedno po jedno žumance uz nreprekidno mućenje.
3. Na kraju u smesu umešati brašno i promešati te dodati rastopljen margarin sa čokoladom. Sve lepo sjediniti.
4. Smesu uliti u modlice (može i kalup za mafine) pa peći u zagrejanoj rerni 5-8 minuta na 200-210 *C.
5. Na kolaču treba da se formira korica, a da u sredini masa ostane tečna.
Komentar:
Ovaj kolač trebalo bi servirati sa sladoledom od vanile, dekorisati ga izmrvljenim lešnicima i umućenom slatkom pavlakom. Izuzetno je sočan.
Recept Sandre Janković iz Beograda
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net