Sastojci:
Za testo:
200 g šećera
2 jaja
100 ml jogurta
1 limun
1 kašičica sode bikarbone
100 g griza
150 g brašna
Za preliv
200 ml vode
100 g šećera
1 limun
2 vanil-šećera
ISPROBAJTE I… Limun pitu
Sastojci:
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati jogurt i griz, promešati i ostaviti pet minuta.
2. Zatim umešati brašno i sodu bikarbonu. Sve lepo promesati, te dodati sok i koricu limuna. Promešati (malo će se peniti, ali tako treba).
3. Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 190ºC oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi.
4. Ušpinovati vodu sa šećerom i vanil-šećerom, dodati kolutove limuna, pa topao preliv preliti preko ohlađenog kolaća.
5. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru do sutra.
Recept Snežane Pejičić iz Beograda
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net