Sastojci:
1 lubenica od oko 7 kg
250 g šlaga sa ukusom slatke pavlake
kisela voda za mućenje šlaga
100 g kupina
1 kivi
3 dl kisele vode
otopljena čokolada ili gotov čokoladni toping (za ukrašavanje)
Priprema:
1. Lubenicu oprati i dobro rashladiti.
2. Zatim joj odseći vrhove, pa pažljivo nožem oljuštiti koru, tako da ostane samo sredina lubenice.
3. Srce lubenice lepo izravnati.
4. Umutiti šlag sa kiselom vodom i premazati preko lubenice (ostaviti malo šlaga za dekoraciju).
5. Celu tortu tj. lubenicu premazati šlagom i dekorisati otopljenom čokoladom.
6. Odgore poređati kupine i seckan kivi.
7. Od ostatka lubenice izvaditi srca pomoću modla za kolače, staviti ih na drvene štapiće i zabosti na vrh poslastice.
Recept Snežane Gavrilović iz Leskovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net