Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
100 g šećera
100 ml ulja
250 ml mleka
1 prašak za pecivo
2 jajeta
3 vanil-šećera
50 g rendane čokolade
Za fil:
300 ml mleka
3 kašike šećera
1 puding od vanile
125 g margarina
500 g bresaka
200 ml slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Karamel mafine
Priprema:
Testo:
1. Izmutiti brašno, jaja, šećer, ulje, mleko, rendanu čokoladu, prašak za pecivo i vanil-šećer.
2. Smesu sipati u kalup za mafine, ali puniti ih samo dopola. Pripremljena smesa dovoljna je za 24 mafina.
3. Kada se mafini ispeku, izvaditi ih iz rerne i sačekati da se ohlade, a potom im nožem odseći vrh, odnosno skinuti im kapicu.
4. Malom kašičicom izdubiti mafine tako da dno ostane netaknuto. Izvađeno testo izmrviti rukama i ostaviti sa strane.
Fil:
1. Malo mleka izdvojiti i u njemu razmutiti puding, a u ostatak dodati šećer i margarin i staviti da prokuva. Kada se sve istopi i počne da vri, uliti rastvoren puding i mešati dok se ne zgusne.
2. Skloniti puding sa šporeta, pa dodati izmrvljeno testo i iseckane breskve, a potom sve lepo izmešati i sjediniti kašikom.
Finalni postupak:
1. Napuniti izdubljene mafine filom, pa izmutiti slatku pavlaku. Pomoću šprica za kolače istiskati slatku pavlaku na mafine. Ukrasiti ih komadićima breskve ili po želji.
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!