Sastojci:
Za piškotu:
4 jajeta
6 kašika šećera
1 vanil-šećer
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
Za sos:
500 g malina
250 g šećera
Za valjanje:
150 g kokosa
ISPROBAJTE I… Sočnu malina tortu
Priprema:
Piškota:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg sa 2 kašike šećera.
2. Posebno penasto umutiti žumanca, postepeno dodajući preostali šećer i vanil-šećer.
3. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešati varjačom.
4. Zatim dodavati kašiku po kašiku umućenih belanaca, te sve dobro sjediniti.
5. Dobijenu smesu uliti u pleh (30 x 20 cm) obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 25 minuta. Nakon toga je ostaviti da se ohladi.
Sos:
1. Maline oprati pa ih izmiksati u blenderu. Sipati ih u šerpicu sa šećerom, te pustiti da provri.
2. Skuvan sos ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Piškotu iseći na kocke željene veličine, pa najpre umakati u sos od malina, a potom uvaljati u kokos.
Recept Eržebet Tot iz Temerina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net