Sastojci:
150 g šećera
1 kašika meda
100 g margarina
100 g mlevenih oraha + 100 g za valjanje
100 g mlevenog keksa
50 g krupno rendane čokolade
ISPROBAJTE I… Čokoladne bombice sa orasima
Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipati šećer pa ga ostaviti da se karamelizuje (otopi) na umerenoj temperaturi.
2. Dodati margarin i med i neprestano mešati dok se smesa ne uzjednači.
3. Potom umešati mleveni keks, orahe i rendanu čokoladu te dobro pomešati. Ako je smesa previše meka, dodati još mlevenog keksa.
4. Skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Zatim dlanovima formirati bombice željene veličine.
5. Na kraju svaku bombicu bogato uvaljati u mlevene orahe.
6. Bombice staviti u papirne ukrasne korpice i odložiti u frižider da se ohlade i stegnu.
Komentar:
Ove kuglice se brzo pripremaju a izuzetno su fine. Oseća se hrskavi karamel i med. Od količine koju sam naveo može se napraviti oko 30 bombica srednje veličine.
Recept Karolja Tota iz Temerina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net