Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
½ praška za pecivo
3 kašike čokolade u prahu
1 kašika kakaoa
1 kesica instant kafe
Za fil:
60 g šlag krema od vanile
150 ml mleka
1 kašika gustina
1 kašika instant kafe
Ostalo:
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
3 kašike ulja
ISPROBAJTE I… Nes srculenca
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati žumanca i šećer.
2. U drugoj posudi pomešati brašno sa praškom za pecivo, a potom dodati čokoladu u prahu, kakao i instant kafu. Sve sjediniti s prethodnom smesom i mešati dok se lepo ne ujednači.
3. Nauljen pleh obložiti papirom za pečenje, koji takođe treba da bude premazan uljem, i izliti sadržaj.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 10 minuta. Gotovu koru staviti na vlažnu krpu, ukloniti papir i uviti rolat.
Fil:
1. U prah šlaga sipati nes kafu i gustin pa sve umutiti s mlekom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati otopljenom belom čokoladom, a zatim šlagom. Na kraju narendati crnu čokoladu. Pre služenja staviti rolat u frižider.
Recept Anite Cvetković iz Vlasotinca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net