Sastojci:
Za testo:
220 g brašna
20 g kakaoa
125 g margarina
125 g braon šećera
1 vanil-šećer
1 jaje
Za fil:
180 g bele čokolade
60 ml slatke pavlake
2 kašike nes kafe
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Testo:
1. Brašno pomešati sa kakaom, pa pomešati sa omekšalim margarinom, šećerom, vanil-šećerom i jajetom.
2. Umesiti testo i razvući ga oklagijom. Modlicom vaditi srca i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
3. Srculenca peći u zagrejanoj rerni na 160°C oko 10-12 minuta.
Fil:
1. Belu čokoladu narendati. Slatku pavlaku otopti na tihoj vatri zajedno sa 2 kašike nes kafe, pa preliti belu čokoladu.
2. Mešati dok se ne dobije ujednačena smesa, te ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Filom lepiti po po dva srca.
Recept Vesne Valihore Filipović iz Bačkog Petrovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net