Sastojci:
Za koru:
10 belanaca
170 g šećera
10 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
Za fil:
10 žumanaca
170 g šećera
100 g bele čokolade
250 g putera
200 g mlevenih lešnika
300 g krem šlaga
300 ml mineralne vode
Ostalo:
500 g višanja
100 g piškota
malo mleka za piškote
ISPROBAJTE I… Kinder šnite sa višnjama
Priprema:
Kora:
1. Dobro ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg, a potom lagano umešati orahe i brašno.
2. Pripremljenu smesu uliti u okrugli kalup i peći na 180°C oko 30 minuta. Ostaviti je da se ohladi, a potom je poprečno preseći na dva jednaka dela.
Fil:
1. Na pari skuvati žumanca i šećer. Kad se fil fino zgusne dodati belu čokoladu, sačekati da se otopit pa je skloniti sa ringle. Ostaviti fil da se ohladi.
2. Umutiti puter sa lešnikom i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
3. Umutiti krem šlag sa mineralnom vodom, i odvojiti jedan deo za stranice.
Finalni postupak:
1. Na koru naneti fil sa lešnicima, preko toga poređati piškote potopljene u malo mleka. Poređati višnje, premazati sve šlagom, nanet drug deo fila, i sve poklopiti drugom korom.
2. Tortu ostaviti u frižider na par sati da se stegne i zatim je dekorisati po želji.
Recept Andrijane Mitru iz Bačke Palanke
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net