Sastojci:
1/2 kg kora za pitu
1 kg jabuka
100 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenog keksa
šećera po ukusu
2 vanil-šećera
ulja po potrebi
ISPROBAJTE I… Čokoladnu picu sa jabukama
Priprema:
1. Kore iseći napola. Šećer i keks pomešati. Jabuke oljuštiti i izrendati na krupno rende. Čokoladu izrednati na sitno.
2. Na svaku polovinu kore stavljati po jednu kašiku mešavine keksa i šećera, a zatim staviti rendane jabuke (količina po želji), pa preko toga malo rendane čokolade.
3. Svaku nafilovanu piticu preliti sa po kašikom ulja.
4. Uviti u trougao ili krug (kao na slici), ređati ih u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 20 min.
5. Gotovu pitu po želji posuti vanil-šećerom.
Recept Milke Jovančević iz Male Raklje
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net