Sastojci:
Za vanil-krem:
1 l mleka
10 kašika šećera
2 pudinga s ukusom slatke pavlake
1 puding od vanile
200 g putera
Za griz premaz:
3 jajeta
3 kašike šećera
4 kašike griza
1 prašak za pecivo
200 ml jogurta
200 ml ulja
Ostalo:
1 pakovanje kora
1 pakovanje smrznutog šumskog voća
margarin
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U malo mleka razmutiti sva tri pudinga, a ostatak zajedno sa šećerom staviti da provri. U ključalo mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
2. Ostaviti puding da se ohladi, a zatim ga izmiksati s puterom dok se ne dobije ujednačena kremasta smesa.
3. Umutiti 3 belanceta sa šećerom u čvrst šam, pa dodati najpre žumanca, a potom i ulje, griz pomešan s praškom za pecivo i jogurt.
4. Na dve kore naneti griz premaz, zatim položiti treću koru i nju premazati griz premazom, a preko četvrte naneti fil i zamrznuto, oceđeno, šumsko voće. Sve zajedno uviti u rolat i ponoviti postupak sa preostalim materijalom.
5. Pitu premazati margarinom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta, dok ne porumeni.
Recept Mirjane Mitrović iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net