Sastojci:
1 jaje
180 g šećera
1 vanil-šećer
2 dl mleka
1 dl ulja
150 g brašna
30 g kakaoa
1 prašak za pecivo
60 g kokosa
Za glazuru:
100 g čokolade
1 kašika ulja
3 kašike šećera
5 kašika mleka
Ostalo:
20 g kokosa
ISPROBAJTE… Neskvik kocke
Priprema:
1. Penasto umutiti jaje dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Sipati mleko i ulje, pa nastaviti mućenje.
3. Posebno pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao.
4. Postepeno dodavati u prethodnu smesu i neprestano mešati. Na kraju umešati kokos.
5. Uliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći na 180°C 30 minuta. Ostaviti da se ohladi.
6. Zagrejati mleko i šećer, dodati čokoladu, pa mešati dok se ne otopi. Umešati ulje, a zatim preliti preko kolača.
7. Ostaviti 2-3 minuta da čokolada počne da se steže, pa ga posuti kokosom.
8. Ostaviti kolač u frižideru da se dobro stegne, te ga iseći na kocke.
Recept Jadranke Tot iz Jarkovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net