Sastojci:
1 kg očišćenih dunja (mogu i jabuke)
1 l vode
500 g šećera
150 g posnog keksa
2 pudinga od vanile
2 kesice posnog šlaga
ISPROBAJTE I… Nanin kolač
Priprema:
1. Ušpinovati vodu sa šećerom, dodati očišćene i iseckane dunje, pa skuvati kao kompot (na kraju kuvanja otprilike da ostane oko 5 dl vode).
2. Tepsiju podmazati uljem i po dnu poređati keks.
3. Skuvano voće ocediti od tečnosti, ispasirati ga i poređati preko keksa.
4. U oceđenom soku od kuvanog voća skuvati puding od vanile, a zatim preliti preko dunja.
5. Ostaviti kolač da se dobro ohladi, pa ga premazati umućenim posnim šlagom.
Recept Sandre Stojiljković Cvetković iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net