Sastojci:
Za fil I:
2 pudinga od vanile
600 ml mleka
2 kašike šećera
Za fil II:
2 pudinga od čokolade
600 ml mleka
2 kašike šećera
Za fil III:
4 kašike brašna
2 kašike šećera
400 ml mleka
2 žumanceta
80 g mlevenog lešnika
2 kašičice ruma
Ostalo:
300 g keksa
mleko za natapanje
2 šlaga
ISPROBAJTE I… Moju kinder tortu
Priprema:
Fil I:
1. U malo mleka izmutiti puding, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom.
2. Dodati izmućen puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Fil II:
1. Pripremiti fil na isti način kao i prvi, pa ga ostaviti da se prohladi.
Fil III:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, umešati brašno i malo mleka.
2. Ostatak mleka ostaviti da provri, a potom dodati prethodnu mešavinu i mešati dok se ne zgusne. Skuvan fil ostaviti da se ohladi, pa u njega umešati rum i mlevene lešnike.
Finalni postupak:
1. Keks potapati u mleko, pa polovinu poređati na tacnu za posluživanje.
2. Preko njega naneti fil I, a potom fil III. Zatim ravnomerno rasporediti fil II.
3. Umutiti šlag, premazati celu tortu, te je ukrasiti po želji.
Recept Danijele Petrović iz Pirota
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net