Sastojci:
1 kg brašna
50 g šećera
50 g margarina
20 g kvasca
5 žumanaca
4 dl mleka
3 kašičice ruma
malo soli
Ostalo:
250 g šećera u prahu
ulje
ISPROBAJTE I… Krofne sa pomorandžom
Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac sa malo šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa žumancima, dodati malo soli i preostali šećer.
3. Zatim dodati nadošli kvasac, zamesiti glatko testo postepeno i naizmenično dodavajući preostalo mleko i brašno.
4. Testo ostaviti da nadođe oko pola sata.
5. Nadošlo testo rastanjiti na debljinu prsta, pa modlom za krofne vaditi krugove. Ostaviti ih tako da odstoje oko 20 minuta.
6. Pržiti u dobro zagrejanom ulje da porumene sa obe strane. Posuti ih šećerom u prahu.
Recept Marije Lukić iz Nove Pazove
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net