Sastojci:
Za kore:
18 belanaca
18 kašika šećera
18 kašika mlevenih oraha
9 kašika brašna
3 kašike kakaoa
2 kašičice ruma
nekoliko kapi ekstrakta ruma
Za fil:
18 žumanaca
600 g šećera
300 g čokolade
3 kašike ruma
7-10 kapi ekstrakta ruma
250 g margarina
4 kesice šlaga za dekoraciju
ISPROBAJTE I… Nugat tortu
Priprema:
Kore:
1. Ulupati 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam pa umešati 6 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna pomešanih sa kašikom kakaoa.
2. Sve dobro izmešati te dodati kašičicu ruma i 2-3 kapi ekstrakta ruma.
3. Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći na 200*C dok ne porumeni.
4. Od preostalog materijala na isti način ispeći još 2 kore.
Fil:
1. Ulupati žumanca sa šećerom pa ih skuvati na pari. Pred kraj dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
2. Na kraju dodati rum i ekstrakt ruma po ukusu. Gotov krem skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
3. Posebno penasto umutiti margarin i sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil…
2. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko cele torte.
Recept Slave Todorovića iz Velike Plane
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net