Sastojci:
2 crvene jabuke
200 g bri sira (francuski punomasni sir)
600 g lisnatog testa (može i domaće)
1/3 kašičice soli
grančica sveže majčine dušice
ISPROBAJTE I… Ružice sa jabukama
Priprema:
1. Jabuke dobro oprati i iseæi ih na krupne kockice (ne ljuštiti ih!). Posuti ih solju.
2. Lisnato testo (sastaviti svih 600 g da bude jedna masa) razvući oklagijom, pa ga podeliti na 6 duguljastih pravougaonika.
3. Svaki pravougaonik sa jedne strane zaseći na par mesta.
4. Sa druge strane (naspram mesta gde je testo zaseèeno) poslagati komadiće sira, a preko njega iseèene jabuke.
5. Jabuke posuti sa malo sveže majčine dušice.
6. Paketić preklopiti sa zasečenom stranom nagore, i to tako da se fil blago providi.
7. Ivice paketića pritisnuti viljuškom da se krajevi dobro spoje.
8. Preostale paketiće formirati na isti način.
9. Pleh obložite papirom za pečenje pa u njega poslagati paketiće.
10. Testo peæi u prethodno zagrejanoj rerni na 200 *C oko 25-30 minuta.
Recept Nede Vuèiniæ iz Subotice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net