Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
3 kašike šećera
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
Za voćni fil:
500 g malina
100 g šećera
1 kesica želatina
Za čokoladni fil:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade
ISPROBAJTE I… Voćni kolač od malina i banana
Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom.
2. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro promešati.
3. Uliti u pleh i peći na 200°C dok ne porumeni.
4. Pečenu koru izbockati na što više mesta.
Voćni fil:
1. Maline izmiksati u blenderu, dodati malo vode, te procediti.
2. Sok sipati u šerpicu sa šećerom i kuvati 5 minuta.
3. Želatin pomešati sa malo vode, pa ga, kada nabubri, ubaciti u vruću smesu.
4. Vreo fil preliti preko kore, pa ostaviti najmanje 1 sat da se ohladi i stegne.
Čokoladni fil:
1. Zagrejati slatku pavlaku, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne ujednači.
Finalni postupak:
1. Čokoladni fil preliti preko voćnog fila, te ostaviti kolač preko noći da se ohladi i stegne.
Recept Adilje Hodže iz Subotice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net