Sastojci:
Za koru:
* 160 g čokolade
* 160 g putera + za podmazivanje
* 160 g brašna + za posipanje
* 160 g šećera u prahu
* 6 jaja
* 1 prašak za pecivo
Za fil:
* 300 g džema od kajsija
Za glazuru:
* 160 g čokolade
* 80 g putera
ISPROBAJTE I… Saher keksiće
Priprema:
1. Istopiti čokoladu a zatim joj dodajte puter. Kada se sastojci povežu i smesa ujednači ostaviti je da se ohladi.
2. Žumanca sa šećerom u prahu dobro umutiti pa u posudu dodati belanca umućena u šam, smesu od čokolade i putera, brašno i na kraju prašak za pecivo.
3. Okrugli kalup podmazati tankim slojem putera, posuti ga brašnom te izručiti testo. Staviti da se kolač peče u rernu zagrejanu na 200°C oko 30 minuta.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a zatim je horizontalno preseći napola, tako da se dobiju dve kore.
5. Džem zagrejati da bude vreo. Jednu koru premazati džemom, preklopiti je drugom korom, a potom i celu tortu premazati.
6. Istopiti čokoladu i puter pa dobijenom glazurom preliti tortu.
Recept Verice Poznanović iz Zmajeva
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net