Sastojci:
700 g šlaga
200 g bele čokolade
200 g čokolade
300 g mlevenog keksa
2 kisele pavlake
5 dl kisele vode
ISPROBAJTE I… Bela kafa torta
Priprema:
Fil I:
1. Izmutiti 300 g šlaga sa 2 dl kisele vode i jednom kiselom pavlakom.
2. Umešati mleveni keks i lepo sjediniti. Formirati ”koru” željenog oblika.
Fil II:
1. Dobro ulupati 300 g šlaga sa 2 dl kisele vode i jednom kiselom pavlakom.
2. Umešati po 150 g krupno rendane bele i crne čokolade. Fil premazati preko ”kore”.
Finalni postupak:
1. Na kraju umutiti 100 g šlaga sa 1 dl kisele vode, pa premazati preko cele torte.
2. Odozgo narendati preostalim crnom i belom čokoladom.
Recept Gordane Kušić iz Srpske Crnje
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net