Priprema:
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera + 300 g šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
500 g malina
2 dl vode
2 dl kisele vode
200 ml slatke pavlake
300 g šlag krema
Priprema:
1. Ulupati jaja sa 6 kašika šećera, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
2. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh, te peći na 180-200 *C dok ne porumeni.
3. Gotovu koru podeliti na 3 dela.
4. Nakon toga, ulupati šlag krem sa kiselom vodom i slatkom pavlakom. Ostaviti sa strane.
5. Kratko prokuvati maline sa vodom i 300 g šećera, ocediti i ostaviti da se ohlade.
6. Kore natopiti oceđenim sokom od malina, pa ih filovati na sledeći način: kora, maline, šlag, kora, maline, šlag, kora, maline, šlag.
Recept Zore Andžić iz Priboja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net