Sastojci
Za testo:
- 100 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 4 jaja
- 100 g rendane čokolade
- 50 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 2 kašike mleka
- 70 g mlevenih oljuštenih badema
Za glazuru:
- 150 g šećera u prahu
- 30 g kakaoa
- 3 kašike vode
- 30 g margarina
Ostalo:
- 30 g badema
- džem od kajsije
PRIPREMA
1. Umutiti margarin i uz neprestano mešanje postepeno dodavati šećer u prahu. Zatim dodati jedno po jedno jaje, čokoladu, brašno, prašak za pecivo, puding razmućen sa mlekom i mlevene bademe te promešati.
2. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut kalup i peći na 180 °C oko 50 min.
3. Napraviti glazuru: u omekšao margarin dodati šećer u prahu, kakao i vodu, pa na tihoj vatri mešati dok se ne otopi.
4. Kada se kolač ohladi, premazati ga džemom od kajsije i glazurom. 5. Iseckati bademe i dekorisati kolač.
Kada se kolač stegne, iseći ga na šnite i poslužiti. Prijatno!
Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice