Sastojci:
Za koru:
* 4 jajeta
* 4 kašike šećera
* 40 g čokolade
* 3 kašike brašna
* 1 vanil-šećer
* 1/2 praška za pecivo
Za fil:
* 300 ml slatke pavlake
* 160 g čokolade
* 150 g marmelade od malina
ISPROBAJTE I… Kocke sa jagodama
Priprema:
Kora:
1. Žumanca dobro izmiksati sa 2 kašike šećera, a u posebnoj posudi belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući preostali šećer i vanil-šećer.
2. Umućena žumanca lagano sipati u šne od belanaca, pa sve zajedno još malo mutiti. Potom dodati krupno izrendanu čokoladu i brašno pomešano s praškom za pecivo.
3. Pripremljenu smesu uliti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i koru peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Čačkalicom proveriti kada je gotova.
Fil:
1. Umutiti slatku pavlaku pa umešati 60 g krupno rendane ili sitno seckane čokolade.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru preseći po dužini napola.
2. Polovinu kore premazati marmeladom od malina, preko toga naneti polovi fila, pa staviti drugu polovinu kore i postupak ponoviti još jednom.
3. Kolač posuti prostalom rendanom čokoladom i ostaviti da se ohladi i stegne.
Recept Brankice Milošević iz Čeneja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net