Sastojci:
400 ml mlake vode
kocka kvasac
2 šoljice (za crnu kafu) ulja
4 kašike šećera
malo soli
oko 800 g brašna
200 g čokolade
250 g margarina
šećera u prahu po želji
ISPROBAJTE I… Posne slatke kroasane
Priprema:
1. U malo mlake vode razmrviti kvasac sa kašikom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa preostalom mlakom vodom, uljem i šećerom.
3. Malo posoliti i dodati nadošli kvasac. Postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi meko testo.
4. Testo podeliti na dve jufke i svaku tanko razvući.
5. Preko jedne kore narednati 125 g ohlađenog maragrina i 100 g čokolade.
6. Koru urolati, pa je umotati kao puža. Ponovo je razvući i seći trougliće.
7. Trougliće umotati u kiflice i ređati ih u podmazan pleh.
8. Postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
9. Kiflice pre pečenja ostaviti u plehu da nadođu još sat vremena, a zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok ne porumene.
10. Po želji gotove kiflice posuti šećerom u prahu.
Recept Jovane Đorđević iz Aleksinca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net