Sastojci:
500 g brašna
3dl maslinovog ulja
1 kašika šećera
1 prašak za pecivo
100 g posne čokolade
100 g šećera u prahu
1 kašičica soli
300 g džema od smokvi
Priprema:
1. Sjediniti brašno, maslinovo ulje, prašak za pecivo, šećer i so, i sve dobro izmešati tako da se dobije homogena smesa.
2. Mesiti testo dok ne prestane da se lepi pa ga ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Podeliti testo na dve jednake jufke, a potom svaku oklagijom razvući na debljinu od oko 5 mm.
4. Obe razvučene kore premazati džemom, pa preko narendati čokoladu.
5. Zamotati testo u rolat i staviti ga u pleh podmazan maslinovim uljem, ili obložen papirom za pečenje. Štrudle peći na 150°C 20 minuta. Kada se ohlade, iseći ih i posuti šećerom u prahu.
Savet: Po ukusu, možete koristiti i džem od šljiva ili bresaka.
Recept Suzane Ranđelović iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net