Sastojci:
* 3 jajeta
* 150 g šećera
* 2 vanil-šećera
* 2 dl jogurta
* 75 ml ulja
* 300 g brašna + za posipanje
* 6 kašika mlevenih oraha
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašike kakaoa
* 1 kašičica cimeta
* 1 kašika ruma
Ostalo:
* 500 g grožđa
* 100 g bele čokolade
* 2 kašike ulja + za podmazivanje
ISPROBAJTE I… Tart sa mileramom
Priprema:
1. Izmiksati jaja i šećer, dodati jogurt i ulje, a potom i brašno pomešano s praškom za pecivo i mlevenim orasima. Sve kašikom promešati kako bi se sastojci dobro povezali.
2. Pola pripremljene smese uliti u nauljen i brašnom posut pleh. U ostatak dodati kakao, cimet, vanil-šećer i rum.
3. Tamnije testo potom kašikom nanositi na prethodno izliveni beli deo smese.
4. Tepsiju staviti u rernu zagrejanu na 200°C i kolač peći 15 minuta. Po isteku tog vremena izvaditi ga napolje i odgore poređati bobice grožđa.
5. Tepsiju ponovo vratiti u rernu, i sve zajedno peći još 15 minuta. Pečen kolač izvaditi iz reren i ostaviti ga da se prohladi.
6. U šerpicu staviti izlomljenu belu čokoladu i 2 kašike ulja, pa na laganoj vatri napraviti glazuru. Dobijenom smesom ukrasiti kolač.
Recept Jasminke Gavrilović iz Novog Sada
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net