SASTOJCI
- 1 pakovanje tankih kora
- 2 l mleka
- 4 pudinga od vanile
- 6 kašika gustina
- 100 g bele čokolade
- 200 g mleka u prahu
- 2 ”classic” margarina
- 300 g šećera
- 200 g šećera u prahu
- 2 pavlake
- 700 g šlaga
PRIPREMA
1. Skuvati mleko i šećer pa dodati razmućen puding i gustin.
2. Kada je puding gotov, skloniti ga sa ringle i dodati čokoladu i mleko u prahu.
3. Umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati u prohlađen puding. Posebno umutiti 300 g šlaga, dodati pavlaku i sjediniti sa filom.
4. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora. Isti postupak ponavljati dok ne utroši sav materijal.
5. Na kraju tortu premazati sa 400 g šlaga pripremljenog prema uputstvu sa kesice.
Recept Vesne Popović iz Šapca