Sastojci:
2 pakovanja gotovih medenih kora
Za fil I:
14 žumanaca
150 g šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
200 g margarina
Za fil II:
5 jaja
200 g šećera
100 čokolade
100 g kokosa
200 g margarina
Ostalo:
1 l slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Puding- keks tortu
Priprema:
Fil I:
1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer u prahu.
2. Umešati mleveni keks.
3. Zatim dodati omekšali margarin i sve dobro sjediniti.
Fil II:
1. Umutiti jaja sa šećerom, a potom ih kuvati na pari.
2. Dodati izlomljenu čokoladu, pa mešati dok se ne otopi a fil ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati kokos i margarin, pa sve dobro umutiti.
Finalni postupak:
1. Penasto ulupati slatku pavlaku.
2. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil I, fil II, umućena slatka pavlaka. Postupak ponovljati dok se ne utroši materijal.
3. Tortu premazati slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.
4. Odložiti je u frižider da odstoji preko noći.
Recept Andree Mogin Gilih iz Bačkog Gradišta
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net