SASTOJCI:
Za koru:
4 jaja
24 kašike šećera
24 kašike mleka
26 kašika brašna
2 kašike kakaoa
2 praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
18 kašika šećera
1 ”classic” margarin
200 g čokolade za kuvanje
400 g mlevenih oraha
PRIPREMA
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, dodati šećer, brašno, mleko, kakao i prašak za pecivo pa promešati.
2. Smesu podeliti na dva dela i ispeći kore u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 °C.
3. Gotove kore preseći na dva dela.
4. Skuvati mleko sa šećerom i skloniti sa ringle. Zatim dodati omekšao margarin, čokoladu i mlevene orahe te promešati.
5. U šerpu staviti koru, sipati pripremljeni fil, pa naizmenično slagati kore i fil tako da na kraju bude fil.
6. Tortu staviti u frižider da se ohladi, prevrnuti je na tacnu, posuti mlevenim orasima i dekorisati po želji.
Recept Nataše Grujin iz Pećinaca