Sastojci:
* 3 jajeta
* 150 g šećera
* 150 g kesten pirea
* 150 g mlevenih badema
* 100 g putera
* 1 prašak za pecivo
* 1 kašičica arome vanile
* prstohvat soli
* slatka pavlaka ili šlag za dekoraciju
ISPROBAJTE I… Posnu čoko- tortu
Priprema:
1. Žumanca odvojiti od belanaca i mutiti ih dok ne pobele.
2. Dodati kesten pire, mlevene bademe, puter, prašak za pecivo i aromu vanile pa sve dobro sjediniti.
3. U posebnoj posudi umutiti belanca s prstohvatom soli u čvrst šam, a potom ih lagano varjačom umešati u smesu sa žumancima.
4. Kalup prečnika 18 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega sipati pripremljenu smesu i peći tortu oko 50 minuta na 180°C.
5. Ohlađenu tortu ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.
Savet: Umesto badema možete koristiti i orahe, nećete tako bitno promeniti ukus torte.
Recept Snežane Kitanović iz Zemuna
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net