SASTOJCI
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo ulja
Za fil:
- 1 l mleka
- 1 ”dijavit” margarin
- 2 kesice pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 2 vanil-šećera
- 1 kg kiselih jabuka
- 1 kašika gustina
Ostalo:
- 2 kesice šlaga
PRIPREMA
1. Umutiti belanca, dodati šećer i dobro umutiti. Zatim dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo i malo ulja te sjediniti masu
. 2. Smesu izliti u pleh obložen papirom i peći na 200 °C 20 min.
3. Sjediniti puding sa šećerom, vanil-šećerom, gustinom i malo mleka pa kuvati u mleku dok se fil ne zgusne.
4. Jabuke oljuštiti, iseckati na kockice i prokuvati.
5. Kada se puding prohladi, dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati proceđene jabuke i promešati.
6. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
7. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag.
Recept Jelice Mesaroš iz Novog Sada