SASTOJCI
Za koru:
- 18 belanaca
- 1,2 kg šećera
- 3 kašike brašna
- 9 kašika griza
- 3 kašike sirćeta
Za fil:
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 6 vanil-šećera
- 10 kašika brašna
- 2 margarina
- 200 g šećera u prahu
- 18 žumanaca
Ostalo:
- 1 kg svežih malina
- 600 g šlaga
PRIPREMA
1. Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, brašno, sirće i griz te promešati varjačom. Od dobijene smese ispeći 3 kore na 200 °C.
2. U mleku skuvati šećer, vanil- -šećer, brašno i žumanca
. 3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa postepeno dodavati ohlađeni fil.
4. Umutiti šlag krem i pola mase ostaviti sa strane za dekoraciju.
5. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, maline, šlag, kora, fil, maline, šlag, kora.
6. Gotovu tortu premazati šlagom.
Recept Božane Gorče iz Novog Bečeja