Za koru:
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
700 g oèčišćenih višanja
2 dl hladnog mleka
Za fil:
1 l slatke pavlake
7 kašika šećera
200 g čokolade
200 g čokolade
400 ml kisele pavlake
ISPROBAJTE I… Švarcvald kocke
Priprema:
Kora:
1. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivom i kakaom. Sve dobro promešati.
2. Smesu uliti u tepsiju obloženu papirom za peèenje i peæi u zagrejanoj rerni na 180 * C dok testo ne počne da se odvaja od ivica tepsije.
3. Ohlađenu koru nakvasiti hladnim mlekom, te po njoj rasporediti višnje.
Fil:
1. Pomešati 6 dl slatke pavlake sa šećerom, zagrejati je na tišoj vatri, dodati prethodno otopljenu čokoladu, sve dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlaðenu smesu ulupati mikserom dok se ne dobije željena èvrstina.
3. Posebno čvrsto umutiti preostalu slatku pavlaku.
4. Preko višanja kašikom stavljati naizmenièno fil odčokolade i ulupanu slatku pavlaku, dok se ne potroši materijal.
5. Zagrejati kiselu pavlaku i dodati otopljenu čokoladu. Preliti preko fila dok se još nije sjedinila, kako bi glazura ostala šarena.
9. Gotov kolač staviti u frižider da se stegne pa služiti.
Recept Sandre Maslovarić iz Vrbasa
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net